Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Húsos töltött paradicsom recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 paradicsom
» 1 cs. újhagyma
» 1 ek. étolaj
» 40 dkg vegyes darált hús
» 1-1 cs. petrezselyem és bazsalikom
» 1 kk csípős mustár
» 1 ek. zsemlemorzsa
» 1 tojás
» só, fehér bors
» 2 ek. főzőtejszín
» 3 dkg vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk. A belsejüket kiskanállal kivágjuk, kockára vágjuk. Az újhagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékony karikára szeleteljük. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük.
Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk, a darált húst belerakjuk, és erős lángon, kevergetve addig sütjük, míg szét nem morzsolódott. Az újhagymát és a kockára vágott paradicsom felét hozzáadjuk, még 5 percig pirítjuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a paradicsom leve kissé besűrűsödött, majd hűlni hagyjuk.
A zöld fűszereket megmossuk, majd apró darabokra vágjuk. Mustárral, zsemlemorzsával és a tojással a darált húshoz adjuk. Az egészet jól összekeverjük, alaposan megsózzuk és borsozzuk.
A kivájt paradicsomokat tűzálló tálba ültetjük, és a húskeverékkel megtöltjük. A maradék paradicsomkockákat a főzőtejszínnel összekeverve, még fűszerezzük, és a tálba terítjük. A paradicsomok tetejére vajat morzsolunk, és kb. 25 percre a sütőbe toljuk.
Megjegyzés / tipp:

Melegen előételként, köretként, vagy hidegen a svédasztalon egyaránt kitűnő.
0 komment 5 ember kedveli cocco
2012.05.18 09:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, belsejüket kiskanállal, újhagymát megmossuk, olajat nagy, darált húst, kockára vágott, paradicsom leve, zöld fűszereket, darált húshoz, kivájt paradicsomokat, húskeverékkel megtöltjük, főzőtejszínnel összekeverve, tálba terítjük, paradicsomok tetejére, sütőbe toljuk, svédasztalon egyaránt, zsemlemorzsával, főzőtejszínnel, paradicsomokat, paradicsomokat, megforrósítjuk, előmelegítjük, megtisztítjuk, húskeverékkel, összekeverjük, paradicsomok, morzsolódott, besűrűsödött, zsemlemorzsa, összekeverve, svédasztalon, petrezselyem, szeleteljük, serpenyőben, kiskanállal, előételként, fűszerezzük, főzőtejszín, paradicsom, belsejüket, morzsolunk, paradicsom, paradicsom, újhagyma, étolaj, vegyes darált, petrezselyem bazsalikom, csípős mustár, zsemlemorzsa, tojás, fehér bors, főzőtejszín,
Töltött cukkinitekercs
0 komment 5 ember kedveli
Töltött paprika
0 komment 4 ember kedveli
Kiwis almalekvár
0 komment 1 ember kedveli
Kukoricás muffin
1 komment 2 ember kedveli
Nem kell hozzá tehén: tejföl készítése házilag
1 komment 15 ember kedveli
Marshall máj
0 komment 1 ember kedveli
Négercsók (ahogy én készítem)
0 komment 6 ember kedveli
Lecsós rakott hús
0 komment 4 ember kedveli
Gomba tejfölös-sajtos mártásban
0 komment 2 ember kedveli
Aszalt gyümölcsös csirkemell
0 komment 1 ember kedveli
Káposztás
0 komment 15 ember kedveli
BACONBE GÖNGYÖLT MOZZARELLÁS CSIRKEMELL
0 komment 5 ember kedveli
Sült csirke Janó módra
0 komment 7 ember kedveli
Zalai finomfalatok
0 komment 16 ember kedveli
Rakott zöldbab
0 komment 3 ember kedveli
Gerslis rizottó füstölt libamellel.
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.